Instal·lació de plaques solars a l'escola de Kithunthi i la seva electrificació

S’ha pogut instal·lar plaques solar a l’escola de Kithunthi. Aquesta és una font d’energia accesible, renovable  i duradora. Fins ara l’escola disposava d’electricitat que era insuficient i irregular però amb les plaques solars podran  tenir una font segura d’energia.

A més a més, es va col·locar  fluorescents a totes les aules i al menjador, llums de seguretat exterior, i reflectors de llum exterior per a il·luminar tot el perímetre interior de l’escola.

 

Molí de blat de moro per al grup de les dones

 

S’ha proveït d’una màquina de molí de blat de moro pel grup de les dones de Kyeni.  El blat de moro és un aliment principal per la gent de Kithunthi i tenir una màquina com aquesta serà  de gran servei per les famílies i també pel menjador escola.

Mobiliari a les aules dels pàrvuls

mobles (2)
mobles3

Hem pogut equipar les dues aules dels pàrvuls amb el mobiliari escolar. En cada aula tindran taules rodones, cadires de colors diferent, armaris, prestatgeries, taules de les professores i les seves cadires.

Menjador escolar

dh 1
school

Després de les obres que es van fer el desembre del 2019, al principi del 2020 es va estrenar el nou menjador, rebost i cuina. Va funcionar durant els primers mesos de l’any però al març, com va succeir a molts altres llocs, per evitar els contagis de la Covid-19, es va tancar l’escola i el menjador. Cap a l’octubre, per l’ordre del govern, es van reobrir les escoles amb dos curs i de nou vam reiniciar el menjador escolar.

Beques escolars

becat1 (2)
becat 2 (2)

Les dues noies becats continuen amb els seus estudis de secundària. Virginia Kiloko està en el tercer curs mentre que la Mary Muthengi està en el quart i l’últim curs de secundària.

Millores a l’escola en temps de confinament

flower bed
pissara

Durant el tancament de l’escola per la Covid-19 es va aprofitar per pintar el menjador, les portes i les finestres, repintar les pissarres i plantar flors.

fuster1
wash hands

També es va col·locar un taulons de fusta de fusta per millorar l’aïllament entre les aules que es van construir en la primera fase.

Abans de reobrir la escola es va instal·lar uns rentamans per millorar la higiene dels nens a l’entrada del menjador i altres punts d’escola. També es va instal·lar una pica a la cuina i una altra a l’exterior per facilitar el rentament dels plats.

Ajuda a famílies sense recursos

A causa del confinament per la covid-19 moltes persones van perdre la feina, i va afectar sobretot a les famílies més vulnerables, vam intentar pal·liar una mica aquest efecte devastador, proveint-los de mascaretes, sabó i aliments bàsics.

Visita mèdica

A Kithunthi hi ha quatre famílies que tenen nens afectats d’espina bífida, la Puriti, l’Alicius, l’Antony i el David.

Van ser visitats per un neuròleg a l’hospital de Machakos que va indicar fer una ressonància magnètica a la Puriti i als altres tres nens una visita a la clínica de fisioteràpia de Kangundo.

Compra del teclat

Es va proveir d’un teclat al cor de l’església St. Thomas per acompanyar els seus cants durant les celebracions religioses i culturals. Ens va semblar important ja que la música te un aspecte cultural que cal potenciar, així com la integració de nous membres a la coral.