Menjador escolar

Durant l’any 2019 hi va haver una gran sequera a tot el país de Kènia i com a conseqüència no hi va haver cap collita i per tant les famílies no tenien menjar per alimentar els seus fills. Gràcies al menjador escolar tots els infants de l’escola des de pàrvuls fins a 8è han tingut un àpat assegurat. A més des de que al mes d’abril es van començar les obres de la nova escola el menjador va ser enderrocat hi han patit la provisionalitat de no tenir un menjador en condicions, però se’n han ensortit  molt bé.

Hortes i llavors per les dones de Kanini Kaseo

sukums
maize3

 S’han facilitat llavors per les 8 hortes familiars, així com llavors de blat de moro i mongeta per semblar als camps, ja que per la greu sequera, tenien els camps preparats però no disposaven de llavors.

Esports

Es va proveir l’equipament a l’equip de Kithunthi FC.

Beques escolars

Una any més la Virgina Kiloko i la Mary Muthengi han pogut seguir amb els seus estudis de secundària en diferents internats gràcies a les beques escolars.

Plaques solars

solar

El mes de juliol s’ha realitzat el projecte de la instal·lació de les plaques solars al pou de Kithunthi. Aquest era un projecte molt desitjat per tot el poble de Kithunthi perquè l’aigua depenia solament de l’energia elèctrica i sovint tenien continus talls que suposava dies sense disposar de l’aigua potable del pou. Ara, amb la instal·lació de les plaques solars esperem evitar tots aquests problemes i garantir que sempre disposin d’aigua potable.

Construcció nova escola

Primera fase

La construcció de la primera fase va consisitir en l’enderrocament de l’antic menjador escolar i edificació dels primers 5 aules, que ocuparan els alumnes de pàrvuls fins a 4art curs

Segona fase​

IMG_6014
2019-08-23 17.01.25

Durant el més d’agost es van construir 5 aules mes que ocuparan els alumnes de 5è fins a 8è.

Tercera fase

DH1
DH2

Durant el mes de desembre s’ha pogut construir el menjador escolar juntament amb el rebost i la cuina. En aquest menjador uns 250 nens podran dinar diariament. Aquest projecte ha estat molt valorat positivament pels pares i els docents de l’escola i han demanat per la seva continuitat.